Falë dietës së orizit dhe mollës do të jetë e mundur humbja e 5 kg në vetëm 7 ditë. Duke qenë një dietë hipokalorike, është e domosdoshme të mos kaloni 7 ditë dietë. Kjo dietë do të na lejojë të pastrojmë trupin tonë, falë kontributit të së paku 2 litra ujë në ditë dhe aktivitetit të moderuar fizik.
Menuja e javës së orizit dhe dietës së mollës:
E hënë
Mëngjesi: një gotë qumësht, një biskotë, një mollë, një kafe.
Zemra: 2 mollë.
Dreka: 150 g hake, sallatë të përzier dhe një tas oriz.
Zemra: sallatë frutash me mollë, banane dhe boronica.
Darka: 70 g oriz kaf me kungull të njomë, një vezë e zier, një mollë.
E martë
Mëngjesi: oriz me kos, një mollë, 2 arra, një kafe.
Zemra: një mollë dhe një portokall.
Dreka: 70 g oriz me vaj të papërpunuar, kos, sallatë të përzier.
Zemra: një mollë, një banane
Darka: Dy vezë të ziera me brokoli të zier përzier me vaj dhe limon, një mollë.
E mërkurë
Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 biskota, një tas me oriz, një mollë, një kafe.
Zemra: 1 mollë
Dreka: 100 gam filetopule e pjekur, spinaq i zier, i përgatitur me një lugë gjelle vaji dhe limoni, 50 gram oriz.
Zemra: një mollë dhe një dardhë.
Darka: speca të mbushura me oriz gatuar në furrë, kos, një mollë.
E enjte
Mëngjesi: një kos pa yndyrë me oriz, 3 arra dhe një mollë, një kafe.
Zemra: një mollë dhe një portokall.
Dreka: 100 g rizoto, sallatë mikse, dy biskota.
Zemra: një lëng portokalli, një mollë.
Darka: 80 gram oriz me një fileto pule, një mollë.
E premte
Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 kokrra mollë.
Snack: një mollë dhe një dardhë.
Dreka: 120 gram oriz dhe sallatë, dy ëmbëlsira.
Zemra: një mollë dhe një portokall.
Darka: 80 m risoto me kërpudha, sallatë, një mollë.
E shtunë
Mëngjesi: kos me oriz, një mollë, 3 arra.
Zemra: një mollë
Dreka: 60 gram oriz me domate, brokoli e zier.
Zemra: një mollë dhe një lëng portokalli.
Darka: supë me perime, një vezë e zier, dy ëmbëlsira.
E diel
Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 biskota, një mollë, dy arra.
Zemra: një mollë dhe një banane.
Dreka: 60 gram risoto me shafran, sallatë mikse.
Zemra: dy mollë.
Darka: fileto pule e pjekur në skarë, spinaq i zier përzier me vaj dhe limon./b.l/noa.al/