Transmetuar më 03-03-2019, 10:34

Secili prej nesh është subjekt i situatave stresuese gjatë jetës sonë, por gjithsecili ka mënyra të ndryshme që na dallojnë. Këtu janë shkaqet kryesore të stresit bazuar në shenjën tuaj të zodiakut:

Demi

Ata të lindur nën shenjën e Demit janë njerëz shumë të përgjegjshëm, të guximshëm dhe të shkathët dhe kjo shpesh i shtyn ata të pranojnë sfida të reja. Për këtë arsye nuk është e pazakontë që ata të gjejnë veten të kenë shumë gjëra për të bërë dhe hezitimi i tyre për t’i deleguar të tjerëve angazhimet e bëra, shkakton stres të tepruar.

Demi

Ata që lindin nën shenjën e Demit duan menjëherë dhe urrejnë të shtyjnë për nesër atë që mund të bëjnë sot. Ata janë kokëfortë, të ndershëm dhe të durueshëm dhe çka u shkakton më shumë dyshime, hatërmbetje dhe konflikte që përpiqen në çdo mënyrë për të shmangur.

Binjakët

Njerëzit e lindur nën shenjën e Binjakëve e urrejnë monotoninë. Ata kanë një personalitet shumë të shumëanshëm, janë të gëzuar dhe të mprehtë, por gjithashtu të ndryshueshëm dhe kapriçioz. Cili është një burim stresi për ta? Janë gënjeshtra që, nëse zbulohen, mund të shkaktojnë reaksione të zemërimit të tepruar. Megjithatë Binjakët janë në gjendje të zgjidhin problemet gjithmonë me një aluzion të humorit.

Gaforrja

Njerëzit e lindur nën shenjën e Gaforres janë shumë të ndjeshëm dhe përkrahës. Ata e duan familjen e tyre dhe respektojnë hierarkitë në vendin e punës. Por ata janë gjithashtu shumë të kërkuar dhe e urrejnë humbjen e kohës. Sipërfaqja dhe lehtësia shumë shpesh i bezdisin Gaforret, duke i shkaktuar shumë stres.

Luani

Ata që lindin nën shenjën e Luanit janë njerëz të vetëqëndruar dhe krenarë, por gjithashtu dinë të jenë të dashur dhe të disponueshëm. Krenaria dhe guximi janë shenjat dalluese të luanit, si dhe dëshira e vazhdueshme për të pasur kontroll të plotë të situatave. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë e mundur dhe kjo gjeneron stres te Luanët.

Virgjëresha

Njerëzit e lindur nën shenjën e Virgjëreshës mund të duken të turpshëm dhe të shkëputur, por në realitet ata vetëm po analizojnë dhe reflektojnë. Ato janë shumë të vështira, cilësitë që vlerësohen gjerësisht nga të tjerët, por nuk u pëlqen të jenë qendra e vëmendjes dhe preferojnë të delegojnë vendimet që duhen marrë te të tjerët. Kufiri i Virgjëreshës është megjithatë se nuk është në gjendje t’i mbajë premtimet, dhe kjo përcakton në to frikën për t’u konsideruar zhgënjyese dhe rrjedhimisht stres.

Peshorja

Peshorja është një shenjë që gjithmonë kërkon balancën dhe harmoninë. Ata të lindur nën këtë shenjë janë të dashuruar me jetën e qetë dhe janë krijues. Ata nuk i tolerojnë pengesat dhe konfliktet, të cilat ata gjithmonë ndjehen të detyruar të zgjidhin për të rivendosur harmoninë, edhe përkundër vetes. Kjo gjeneron stres në to.

Akrepi

Ata të lindur nën shenjën e akrepit janë njerëz enigmatikë, shumë vetëbesues, këmbëngulës, energjikë dhe sensualë, si dhe temperament i papërkulur dhe agresiv. Kufizimi i tyre është mungesa e besimit ndaj të tjerëve, gjë që i bën ata të hetojnë dhe gjithmonë duan të dinë gjithçka, duke përjetuar situata të pasigurisë dhe stresit.

Shigjetari

Njerëzit e lindur nën shenjën e Shigjetarit janë optimistë, dhe ata dinë të krijojnë lidhje të thella me të tjerët. Ata janë gjithashtu të padurueshëm, të tepruar dhe ‘hiperaktivë’ dhe kjo mund të bëhet e vështirë për tu mbështetur dhe për të gjeneruar stres.

Bricjapi

Njerëzit e lindur nën shenjën e Bricjapit janë jashtëzakonisht seriozë dhe të besueshëm, por duke qenë shumë ambiciozë ata shpesh janë të pakënaqur me rezultatet që arrijnë. Karakterizohet nga një temperament melankolik shpesh ka vështirësi në kapjen e aspekteve pozitive të situatave të ndryshme.

Ujori

Njerëzit e lindur nën shenjën e Ujorit janë të sinqertë, tolerantë, të dashur dhe origjinalë, por shpesh tentojnë të jenë të çorganizuar dhe të hutuar. Ata shpesh mendojnë se kanë gjithçka nën kontroll dhe mund të bëjnë pa llogaritur ndihmën e të tjerëve, por kjo nuk është gjithmonë rasti dhe kur situata shpëton ata janë nën stres.

Peshqit

Njerëzit e lindur nën shenjën e Peshqve tentojnë të mbajnë një distancë të caktuar me të tjerët, jo nga armiqësia, por për shkak të ndjeshmërisë së tyre ekstreme. Ata janë shumë intuitiv, idealistë dhe romantikë, por nuk kanë shumë besim në vetvete, kështu që situatat që kërkojnë përgjegjësi dhe aftësi vendimmarrëse perceptohen si stresuese./b.l/noa.al/