Transmetuar më 10-02-2019, 08:40
Ardit Gjoklaj

Ardit Gjoklaj, i riu që humbi jetën në 2016-n në landllin e Sharrës, mund të jetë vrarë jashtë dhe trupi i tij mund të jetë transportuar aty për të fshehur gjurmët.

Në vendimin e gjykatës thuhet se ekspertët nuk kanë asnjë provë që të faktojë se adoleshenti të jetë goditur nga fadroma e cila ka qenë duke punuar.

Dëmtimet e gjetura në trupin e viktimës mund të jenë bërë në një vend tjetër dhe jo në vendin ku është gjetur viktima. Por, fakti që hedh dritë më shumë në zbardhjen e kësaj ngjarjeje është ekzistenca e një makine të dyshimtë.

Duket në pamjen e kamerave të sigurisë që mjeti vjen në drejtim të kapanonit dhe nuk dallohet mire se çfarë lloji është.

Ai qëndron afërsisht 4 minuta dhe largohet, ndërsa fadroma punon në krahun e majtë duke marrë mbeturinat dhe i dërgon tek punëtorët, që në pamje filmike punëtoret nuk dallohen. Kjo i bën hetuesit të dyshojnë se i riu mund të jetë vrarë jashtë landllit dhe është sjellë qëllimisht aty.

Ekspertët kanë shpjeguar se trupi i viktimës mund të jetë transportuar bashkë me këto mbetje me të cilat është gjetur i përzier. Ky fakt shikohet dhe te mungesa e mbetjeve kockore, indit trunor dhe gjakut në vendngjarje.

Këto elemente që mungojnë në trupin e viktimës, faktojnë se ngjarja ka ndodhur në një vend tjetër. Hetimet e prokurorisë kanë nxjerrë në pah faktin se për këtë landll janë plotësuar kushtet teknike të ndërtimit, transmeton ‘Klan’.

Përgjegjës për ngjarjen në fjalë u ngarkuan punonjësit e firmës dhe fadromisti, të cilët u akuzuan për shkelje të rregullave të mbrojtjes në punë, duke sjellë për pasojë vdekjen e të riut. Por, pas shqyrtimit të çështjes, Gjykata e Tiranës doli në përfundimin se nuk ka vepër penale të shkeljes së rregullave të mbrojtjes në punë. Gjithsesi, fadromisti u dënua për mungesë të patentës përkatëse për manovrator.