Pesë ushqimet më të këqija që të shtojnë yndyrën në bark
Transmetuar më 02-01-2019, 09:43

Me siguri gjatë sezonit të festave të kap paniku që mund të shtosh disa kile? Nuk je e vetmja. Por nuk është problem aq shqetësues nëse do të tregohesh pak më e vëmendshme me ushqimet dhe sidomos me ato që të shtojnë yndyrën në bark.

Ekziston një dietë, e cila mund të të ndihmojë të mos shtosh më shumë kile gjatë këtyre ditëve. Ka disa ushqime, të cilat duhet shmangur me çdo kusht, sepse janë kryesore për të shtuar sidomos yndyrën në bark.

Këto ushqime kanë tendencë që të nxjerrin në pah sidomos ato pjesë trupi që marrin lehtësisht kile, siç është edhe barku. Më poshtë është një listë, e cila të rekomandon ushqimet që duhet të shmangësh gjatë sezonit festiv.

Qëndro larg nga patatet e skuqura, pijet me gaz, ushqimet e bardha (me karbohidrate të përpunuara), të skuqurat, si dhe lëngjet e frutave. Me siguri po mendon se si mund t’i kesh ngrënë vetëm dje të gjitha këto ushqime.

Por, kjo është edhe arsyeja pse e ke gjithmonë stomakun të rënduar. Në përgjithësi patatet e skuqura janë shumë të këqija për yndyrën, sepse kanë sasi të lartë vaji dhe kripe që rri e gjitha në stomak.

Po kështu edhe pijet me gaz apo lëngjet e ndryshme të frutave, për shkak sasisë së lartë të sheqerit që përmbajnë – që, siç dihet, kthehet në yndyrë. Të njëjtin efekt kanë edhe karbohidratet e përpunuara që gjendjen në ushqime të tilla si buka e bardhë, biskotat e bardha dhe drithërat me sheqer. Të gjitha këto ushqime të japin pikërisht ato kile që nuk do të doje t’i shtoje gjatë kësaj periudhe.

Nëse do të kufizohesh dhe do të qëndrosh larg këtij grupi ushqimesh, me siguri pas festave do ta ndiesh veten më mirë.