Transmetuar më 27-12-2018, 19:54

Dhëmbët kanë ekzistuar shumë më  gjatë se pasta e dhëmbëve, kështu që nuk duhet të jetë e çuditshme që dhëmbët tuaj të kenë evoluar natyrshëm për t’i rezistuar dëmtimit dhe shkatërrimit.

Dhëmbët tuaj mbrohen nga një shtresë e zmaltit, e ndërtuar nga fosfat kalciumi, rezistent ndaj kalbjes.

Megjithatë, përkrah mbrojtjes natyrale të dhëmbëve, kujdesi i duhur i dhëmbëve është një aleat i rëndësishëm kundër dietave sheqeroze.

Sidoqoftë, ekzistojnë 8 mënyra të thjeshta për të mineralizuar dhëmbët dhe për të mbrojtur bardhësinë e dhëmbëve.

– Limitoni sasinë e marrjes së sheqerit

– Konsumoni ushqime të ëmbla natyrale

– Limitoni drithërat

– Pini qumësht

– Merrni vitaminë D

– Përtypni çamçakëz

– Përdorni produkte për higjienën e gojës, që përmbajnë fluor.