Transmetuar më 24-12-2018, 10:41

Teshtima është reagimi spontan i organizmit tonë, kur substanca irrituese aktivizojnë receptorët e nervit trigemin që kemi në hundë, gojë dhe faring.

Mjekët këshillojnë që asnjëherë të mos mbahet, pasi në të kundërt rrezikohen gjashtë organe jetësorë:

-Sytë, për shkak të shtimit të presionit okular

-Hunda, rrezikon çarjen e kapilarëve

-Veshët, rrezikohen dëmtime të përkohshme në dëgjim

-Kordat e zërit, rrezikojnë të dëmtohen

-Diafragma mund të dëmtohet

-Truri, mund të pësojë goditje të fortë, shkruan noa.al.

Rreziqet mund të jenë më të mëdha për gjithë ata që kanë probleme me venat e gjakut apo patologji me muret e venave. Por gjëja kryesore që duhet të dini, është që teshtimën nuk duhet ta mbani asnjëherë! /a.y/noa.al