Transmetuar më 03-12-2018, 15:40

Emiratet e Bashkuara Arabe janë vendi me pasaportën më të fuqishme në botë. Sipas Indeskit të Pasaportave, poseduesit e pasaportës së Emirateve mund të udhëtojnë në 167 vende të botës pa viza paraprake.

Ndërsa Shqipëria renditet e 43-ta, e fundit në rajon pas Kosovës. Nga vendet e Ballkanit, Kosova zë vendin 82, Shqipëria 43, Bosnja e Hercegovina 41, Mali i Zi 38, Maqedonia 37 dhe Serbia 32.

Sipas këtij indeksi online, Singapori dhe Gjermania ndajnë vendin e dytë, Danimarka të tretin.

Indeksi i Pasaportave rendit pasaportat e 193 vendeve anëtare të Kombeve të Bashkuara dhe gjashtë territoreve shtesë.