Transmetuar më 01-12-2018, 22:11

Koha e lirë është një nga gjërat që mezi presim, pasi mbarojmë angazhimet tona.

Disa kanë mundësi të shkojnë në vende luksoze dhe disa jo. Secili nga ne zgjedh sipas munësisë ekonomike dhe preferencat janë të ndryshme. Po si mund të kalojmë bukur, pa shpenzuar shumë dhe të kënaqemi ? Ja disa këshilla:

1-Zgjidhni shtëpinë 

Hapësira jonë e lirë mund të kalohet shumë mirë edhe në shtëpi. Nëse në mendje keni  gjelbërimin, mund të qëndroni në kopshtin tuaj dhe të pini diçka, duke hequr mendjen nga  rutina e ditës. Për ju që nuk keni një të tillë, shtoni lulet në ballkonin tuaj, duke e zbukuruar më shumë pamjen e shtëspisë suaj.

2- Ftoni miqtë e ngushtë për piknik

Ndoshta të konsumoni  jashtë nje drekë, apo darkë, mund të jetë e kushtueshme, prandaj  një piknik do ishte ide fantastike. Duke i blerë vetë produktet  që na nevojiten, do kënaqemi pa harxhuar shumë.

3- Vizitoni të afërmit tuaj

Në ditët e sotme, jeta është bërë shumë e zënë dhe njerëzit pos hihen më rrallë me njeri-tjetrin, sidomos me të afërmit. Ku ka më mirë sesa të takosh gjyshërit, ose pjesëtarë të tjerë të familjes dhe të mbushesh plot dashuri? Nuk duhet t’i harrojmë ata dhe një pjesë të kohës sonë, t’ja dedikojme atyre. /a.k/noa.al/