Transmetuar më 01-12-2018, 09:35

Presidenti Ilir Meta, jep një mesazh të rëndësishëm me rastin e ditës botore kundër HIV-AIDS.

“Sot në Ditën Botërore kundër HIV/AIDS, ne vlerësojmë rëndësinë që ka kujdesi shëndetësor ndaj të prekurve prej saj.

Solidarizohemi dhe vazhdojmë të bashkojmë përpjekjet tona për të parandaluar duke ndërgjegjësuar dhe përmirësuar edukimin, në veçanti tek të rinjtë, në luftën kundër përhapjes së kësaj sëmundjeje vërtet të rëndë”, shkruan Meta.

Infeksioni HIV është shkaktuar nga virusi i mungesës së imunitetit të njeriut.

Ju mund ta merrni HIV-it nga kontakti me gjakun e infektuar, spermë ose lëngjeve vaginale. /a.y/noa.al