Transmetuar më 25-11-2018, 21:41

Pasi siguroi një kontratë pune 3-vjeçare në Shqipëri, Bob la Shtetet e Bashkuara dhe u vendos familjarisht në Durrës, së bashku me gruan dhe dy fëmijët. Edhe pse ka vetëm pak muaj në Shqipëri, ai ka nisur të mësojë e flasë shqip.

“Quhem Bob dhe jam nga Amerika, Wisconsin, pranë Çikagos. Unë jam këtu që t’u mësoj nxënësve matematikë. Jam në Durrës prej 3 muajsh dhe më pëlqen të jetoj këtu”, prezantohet amerikani.

Ndërsa në Shqipëri ëndrra amerikane gjendet në sirtarët e të gjithë shqiptarëve, Bob ëndërronte Europën.

“Zgjodha Shqipërinë pasi është një mundësi e mirë për të zbuluar Europën. Shumë persona nga vendlindja ime nuk jetojnë në Shtetet e Bashkuara dhe ishte një shans i madh për të ardhur këtu me familjen, fëmijët e mi, për të provuar si është të jesh në Europë”, shprehet Bobi për Top Channel.

Ndonëse nuk ka shumë dijeni për tregun shqiptar të punës, ai thotë se pa hezitim do e rekomandonte Durrësin te bashkëkombësit e tij.

“Shqipëria ka mundësi shumë të mira dhe Durrësi është një qytet shumë i bukur dhe një mundësi e mirë për këdo që vjen këtu. E kam të vështirë të flas për tregun e punës këtu, por nëse dikush nga ShBA do e kishte një mundësi pune këtu, do t’i thoja: Mos e humb atë”, thotë amerikani.

Numri i shtetasve të huaj që punojnë në Shqipëri ka ardhur ne rritje nga viti në vit. Pjesë e tregut shqiptar të punës, në Durrës ata janë të punësuar kryesisht në sektorin e peshkimit, kulinarisë, tregtisë, konfeksioneve dhe shërbimeve të ndryshme, ku nevoja për persona të kualifikuar është e lartë.