Transmetuar më 18-11-2018, 23:35

Një studim britanik tregon se konsumimi i alkoolit dhe cigareve përbën rrezikun më të lartë për shëndetin e njeriut, madje edhe në krahasim me drogën.

Deri më sot është konsideruar drogërat e ndryshme janë rreziku më i madh shëndetësor, si në aspektin e vdekshmërisë dhe në disa lloje të aftësisë së kufizuar.

Por, sipas një studimi të ri, përdorimi i alkoolit dhe cigareve drejtpërdrejt ndikon në shëndetin e 250 milionë njerëzve në mbarë botën, në krahasim me drogërat.

Evropa Perëndimore, Qendrore, Lindore kanë konsumin më të lartë të alkoolit për person, si dhe numrin më të madh të alkoolistëve të regjistruara (50.5% Evropën Qendrore, 48% e Lindjes dhe 42% në Evropën Perëndimore).

Sa i përket konsumit të duhanit, prin Evropa Lindore me 24.2%, e ndjekur nga Evropa Qendrore me 23.7% dhe ajo Perëndimore me 21%. /k.k/noa.al/