Transmetuar më 16-11-2018, 18:01

Komediania amerikane Amy Schumer është shtatzënë. Ajo është në pritje të fëmijës së saj të parë nga bashkëshorti Chris Fischer. Periudha e shtatzënisë, megjithatë, është provuar të jetë më e vështirë se sa pritej dhe në këtë kohë, 37 javëshe ajo ka qenë e detyruar të anulojë disa nga datat e turneut të saj në Teksas.

Amy Schumer njoftoi shtrimin e sja në spital në rrjetet sociale. Ajo publikoi një foto të saj në spital në Instagram. Ajo bëri të ditur se ishte detyruar të heqë dorë nga shfaqjet e planifikuara në Teksas, për shkak të një çrregullimi që lidhet me shtatzëninë: ". Texas jam thellësisht keq, unë isha duke pritur me padurim për të ardhur tek ju, por jam shtruar në spital.."

Aktorja menjëherë deklaroi se të dyja, si ajo dhe fëmija janë në gjendje të mirë. Ajo tha se vuante nga Hyperemesis shtatzënisë: "Unë jam mirë, foshnja është e mirë, por të gjithë ata që argumentojnë se tremujori i dytë i shtatzënisë është i mirë, për mua ndodh e kundërta, unë jam edhe më keq gjatë këtij tremujori…".

Pas pranimit se ajo është ende me fat që të jetë shtatzënë pavarësisht nga dobësitë ajo falënderoi ata që janë duke u kujdesur për të dhe fëmijën. Kështu që ai përfundoi: "Teksas jam me të vërtetë keq dhe unë do të jem me ju sapo të bëhem më mirë".

Çfarë është hyperemesis shtatzënisë

Hyperemeza e shtatëzanisë është një çrregullim shtatzënësie. Në muajt e parë është normale të ndjeni të vjellat në mëngjes. Në rastin e hyperemesis, çrregullimi është shumë më i mprehtë dhe ju nuk mund të arrini të mbani ushqim, madje edhe të vjellat arrijnë deri në dhjetë herë në ditë edhe muajt në vazhdim. Si rezultat, dehidrimi, humbja e rëndë e peshës dhe mosbalancimi ushqimor janë arsyeja pse shtrimi në spital është i domosdoshëm. Në mënyrë tipike, pas tre muajve të parë, simptomat zbehen./b.l/noa.al/