Transmetuar më 15-11-2018, 20:24

Ushtrimet fizike janë më efikase për të djegur kalori.

Por, studiuesit thonë se ora e brendshme e trupit, ose ritmi cirkadik, dikton shumë ditën tuaj.

Kjo ju tregon kur jeni të uritur dhe keni nevojë për të konsumuar ushqim, kur jeni të lodhur dhe duhet të flini, dhe shumë procese të tjera fiziologjike.

Kjo orë e trupit gjithashtu përcakton se në cilën kohë të ditës trupi juaj djeg më shumë kalorive.

Kërkuesit që raportonin në Biologjinë Aktuale zbuluan se kur pushojmë, ne djegim 10% më shumë kalori në orët e vona të pasdites dhe në fillim të mbrëmjes sesa në mëngjes.

Rezultatet e këtij studimi përforcojnë rolin e rëndësishëm të ritmit cirkadik në rregullimin e metabolizmit. /k.k/noa.al/