Transmetuar më 21-10-2018, 22:13

Shkencëtarët janë vënë në kërkim për burimin e një sinjali të shpejtë radioje, të ardhur nga hapësira.

Ky sinjal ndodhet më afër Tokës se çdo sinjal tjetër i ardhur më parë.

Këto valë të cilat kërkuesit i quajnë “valë radioje”, janë kapur duke u përdorur tekonologjia e një nga teleskopëve më të fuqishëm në botë “CSIRO”.

Valët besohet se vijnë nga një galaksi që vjen 100 milionë vite dritë larg.

Edhe “mesazhe” të tjera kanë ardhur nga haspira, por nga distanca shumë të largta në univers, në formën e sinjaleve të cilat pulsojnë në milisekonda, dhe mund të çlirojnë një energji të njejtë me atë të Diellit.