Transmetuar më 04-07-2018, 16:48

Nuk ka dyshim se uji është një nga pijet më të mira.

Gjithashtu është një fakt i njohur se 2/3 e trupit të njeriut është ujë he se ai është esencial për mbijetesën tonë.

Një zakon i thjeshtë, që përfshin pirjen e ujit, mund të përmirësojë shëndetin tuaj në shumë nivele, nëse e bëni të çdo ditë.

E gjitha çfarë duhet të bëni është të pini një gotë ujë menjëherë posa të zgjoheni.

Gjëja më e mirë që mund të bëni kur të zgjoheni nga gjumi është të pini minimalisht 500 ml ujë.

Uji përshpejton metabolizmin tuaj, hidraton trupin, e ndihmon trupin t’i hedhë jashtë helmet, i jep trurit ‘karburant’ dhe ju ndihmon që të hani më pak.

Në Japoni, ekziston një praktikë e lashtë ku njerëzit pinë dy gota ujë menjëherë pasi të zgjohen.

Ata thonë se kjo praktikë shëron shumë sëmundje, duke përfshirë kancerin.

Disa arsye më shumë pse duhet të pini ujë sapo të zgjoheni është se lëkura do t’ju shkëlqejë, qelizat do të restaurohen,  do të humbni peshë. /b.l/noa.al/