Transmetuar më 11-05-2018, 23:01

Të shtunën do të zhvillohet finalja e madhe e Festivalit Europian të këngës, ku Shqipëria përfaqësohet me Eugent Bushpepën, dhe këngën “Mall”.

Performanca e tij u përcoll mjaft mirë në gjysmëfinale, çka u konkretizua edhe më kalimin në filane.

Ekspertët britanikë kanë përpiluar listën me koefiçientet për secilin shtet pjesëmarrës në natën finale.

E para, si kandidatja më e mundshme për të fituar Eurovizionin, është këngëtarja shqiptare që përfaqëson Qipron, Eleni Foureira, ndërsa e dyta renditet përfaqësuesja e Izraelit.

Këngëtari shqiptar Eugent Bushpepa, me këngën “mall”, renditet në vendin e 25. /k.k/noa.al/ 

Koefiçentët: 

11/10 – Cyprus 

3/1 – Israel 

12/1 – France 

14/1 – Germany 

16/1 – Sëeden 

20/1 – Italy 

20/1 – Ireland 

22/1 – Lithuania 

25/1 – Norway 

30/1 – Australia 

33/1 – Estonia 

40/1 – Czech Republic 

50/1 – Bulgaria 

50/1 – Finland 

50/1 – Moldova 

50/1 – Hungary 

60/1 – Denmark

66/1 – Austria 

80/1 – Spain

 100/1 – Ukraine 

100/1 – Netherlands 

200/1 – United Kingdom 

200/1 – Slovenia 

200/1 – Portugal

250/1 – Albania 

300/1 – Serbia