Transmetuar më 11-05-2018, 19:11

Akti i çmendur që bëri ndaj vajzës së tij, i kushtoi 9 vite burg një babai që përdhunoi 19-vjeçaren.

Ngjarja ka ndodhur në vitin 2016, por së fundmi babai, që vetëm i tillë nuk mund të quhet, mori dënimin nga gjykata e Lartë e Glasgow.

James Elder mbajti dhe abuzoi Jamie-Leigh Craig në banesën e tij, në Parkhead të Glasgout.

19-vjeçarja më vonë i ka rrëfyer nënës se çfarë ndodhi, por, e traumatizuar i dha fund jetës në shtëpinë e saj, në qytetin Southside, në dhjetor 2016.

James Elder held down and abused Jamie-Leigh Craig at his flat in Glasgow 's Parkhead in September 2016 and she was found dead three months later

Një gjykatës tha se Elder vazhdoi të mohojë krimin e rëndë.

Zoti Matthews tha: Ju jeni dënuar për përdhunimin e dhunshëm të vajzës tuaj. Për një baba, që ta sulmojë vajzën e tij në këtë mënyrë është e paimagjinueshme.

Jamie Leigh had bravely spoken to police shortly after the rape - and her statement naming Elder as the attacker was read out at the High Court in Glasgow

Ai më tej e përshkroi veprën si ‘të neveritshme’ dhe ‘shkelje të rëndë të besimit’.

Elder do të mbikqyret për dy vjet të tjera pas lirimit të tij. Duke e përshkruar vajzën pas asaj që ndodhi, nëna e saj Liz Craig i tha gjykatës: Nuk ishte vajza që njihja. Ishte histerike.

 The teen managed to help convict him as she gave evidence from beyond the grave in the form of a police statement

Familja e Jamie-Leigh, nga ana e nënës së saj, pretendon se Elder duhej akuzuar dhe dënuar edhe për vrasje. /k.k/noa.al/

 A jury convicted Elder for raping Jamie Leigh and he has been caged

 The teen had bravely spoken to police shortly after the rape and her statement was read out at the High Court in Glasgow today Jamie Leigh’s sister Chloe and mum Liz bravely faced beast Elder at his trial Mum Liz holding a treasured picture of Jamie Leigh