Transmetuar më 10-05-2018, 18:37

Rënia e flokëve është një problem për shumë persona. Kjo vjen nga një sërë faktorësh ndërkohë shumë lloj trajtimesh kanë rezultuar të kota.

Por një grup hulumtuesish duket se kanë gjetur ilaçin perfekt kundër rënies së flokëve. Bëhet fjalë për një lloj ilaçi që jep efekte mjaft pozitive për rritjen e folikulave të flokëve, duke përmirësuar ndjeshëm shëndetin e skalpit të kokës.

Ekziston një proteinë e cila ndalon rritjen e flokut, dobëson rrënjën dhe rrëzon flokun. Pikërisht, kjo proteinë sulmohet nga ilaçi.

Kryesuesi i studimit Nathan Hawkshaw nuk ka dhënë detaje mbi përmbajtjen e medikamentit. Ai ka deklaruar se nevojiten testime të tjera para se të përdoret tek njerëzit./a.m./noa.al/