Transmetuar më 30-04-2018, 17:28

Universiteti i Kolumbias ka finalizuar një studim interesant lidhur me shtrëngimin e duarve.

Në fund të tij, u gjet një lidhje interesante mes forcës së dorës dhe shanseve për martesë. Në këtë studim kanë marrë pjesë 5 mijë persona të rritur.

Raportohet se meshkujt që kanë dorë më të fortë, kanë më shumë shanse të përzgjidhen nga gratë si partner.

Por tek gratë nuk është konstatuar e njëjta lidhje mes forcës së dorës dhe shanseve për martesë.

Ndërkohë, studimet e tjera janë përqendruar kryesisht te problemet me zemrën apo tek sëmundje të tjera që mund të kenë personat me dorë të dobët. /a.m./noa.al/