Transmetuar më 11-04-2018, 19:14

A mundemi ta mbajmë gripin larg? Shumë nga ne thuajse e kanë të fiksuar në mend që ‘stinën e gripit’ e kanë për të kaluar, dhe as që përpiqen të marrin masa parandaluese.

Por kjo nuk vlen. Gripin ju mund ta parandaloni, mjafton të ndiqni disa këshilla të vlefshme dhe rezultative siç kanë treguar studimet.

Ju vërtetë mund të jeni në një ambjent ku ka perosna me grip, dhe jeni të detyruar të shkoni, por ama ju mund ta parandaloni gripin.

Këshillat që duhet të zbatoni për të mbajtur larg gripin:

1. Pastroni duart shpesh gjatë ditës

2. Pastërtia e ambjentit ku jetoni është e rëndësishme

3. Po ashtu, pastrimi i orendive shtëpiake është me rëndësi

4. Në kuzhinë higjiena duhet të jetë maksimale

5. Qëndroni në ambjente me ajër të pastër

6. Vaksionohuni

7. Konsumoni sa më shumë çaj kamomili/a.m./noa.al/