Transmetuar më 05-04-2018, 20:03

Mbipesha është një problem për shumë njerëz dhe palestra ju ndihmon.

Por dihet se për të qenë efektive palestra, duhen zgjedhur ushtrimet e duhura.

Në një studim të publikuar nga Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, shkencëtarët hulumtuan se si lloje të ndryshme ushtrime ndikojnë për t’u dobësuar në pjesën abdominale.

Personat që iu nënshtruan studimit u ndanë në dy grupe dhe kryenin stërvitje katër herë në javë, duke ndjekur ushtrime të ndryshme.

Pjesëmarrësit tek njëri grup kryen 4 ushtrime kardio-konstante, ndërsa tek grupi tjetër ata kryen 2 ushtrime konstante dhe dy të tjera me intensitet të lartë.

Në fund u arrit në konkluzionin se ushtrimet me intensitet të lartë janë më efektive për tu dobësuar. Grupi që ndoqi këto lloj ushtrimesh humbi më shumë në peshë dhe më shpejt në kohë./a.m./noa.al/