Transmetuar më 29-03-2018, 18:46

Katolikët filipinas marshuan nëpër rrugë duke rrahur veten e tyre, për shkak të një rituali të përgjakshëm fetar për të shlyer mëkatet.

Pamjet e tmerrshme nga qyteti i fjetur i Pakilit, rreth 70 km në lindje të Manilës, tregojnë përkushtuesit e maskuar që kryejnë veprimet e dhimbjes për të shënuar Javën e Shenjtë.

Ata goditën shpinën me shufra prej druri, një për çdo stacion të kryqit siç përshkruhet në traditën katolike të ecjes së Jezusit në kodrën e Golgotës ku u kryqëzua.

Skenat e lashta janë tradicionale në qytetet e vogla të kombit kryesisht katolik para Pashkëve, si një formë adhurimi që besohet të pastrojë mëkatet, të kurojë sëmundjet dhe t`i realizojë dëshirat.

Përkundër dënimit të saj nga Kisha Katolike, turma të mëdha të spektatorëve, përfshirë fëmijët, u rreshtuan në rrugët e turbullta për të parë shfaqjen ekstreme të besimit. /k.k/noa.al/