Transmetuar më 27-03-2018, 20:45

Edhe pse shumica e njerëzve i ka fobi merimangat, kur të njiheni me do të qeshni sapo ta shihni. Kjo është merimanga e ashtuquajtur “Fytyra e lumtur”. 

Krijesa e vogël, këtë  nofkë e ka marrë për shkak të shenjave të çuditshme në trupin e saj, të cilat të krijojë idenë e një fytyre që është duke buzëqeshur. 

Ajo gjendet në ishujt Hawaii dhe ka përmasa shumë të vogla, arrin të rritet vetëm 5 mm dhe është shumë e vështirë ta shohësh me sy të lirë. Sipas studiueseve, kjo specie e rrallë dhe shumë e këndshme është e padëmshme për njerëzit. /b.l/noa.al/