Transmetuar më 14-03-2018, 12:59

Në Britaninë e Madhe votuesit e shënojnë fletën e votimit me laps. Arsyet për të cilat është marrë ky vendim do ju habisin.

Lapsat preferohen për arsye historike dhe praktike. Boja mund të njolloset, të thahet ose të derdhet mbi letrat, të cilat mund të zhvlerësojnë votën e një personi.

Kur paloset fleta, stilolapsi mund të "transferohet" në një kuti tjetër në dokument, duke e bërë atë të duket sikur votuesi nuk e ka plotësuar formularin në mënyrë korrekte.

Komisioni Zgjedhor i Britanisë ka shpallur se: “Përdorimi i lapsave nuk rrit mundësitë e mashtrimit në zgjedhje./m.sh/noa.al/