Transmetuar më 12-02-2018, 13:28

Më shumë se 30 shefa kuzhine punuan nga ora 8 e mëngjesit për të realizuar Tiramisu-në më të gjatë në botë, 266 metra.

Ngjarja është regjistruar në Villesse, në provincën e Gorizia të Italisë. Më shumë se 420 rrotulla të tiramisusë u mblodhën së bashku dhe u vendosën në një tavolinë të gjatë në korridorin e qendrës tregtare Tiare. 

Kjo është një "tentativë zyrtare", e plotësuar me certifikimin zyrtar të gjyqtarëve të Rekordit Botëror të Guinness, i cili theu rekordin e vjetër prej 200 metrash.

"Për të kryer testin - shpjegoi Mirko Ricci, organizatori janë përdorur 400 kilogramë mascarpone, krem 400 kile, 48.000 biskota, 420 litra kafe, 200 kile sheqer, 3000 vezë, 47 litra qumësht. Lartësia minimale është 8 cm dhe gjerësia e 15 cm".

"Në këtë sfidë të re, - ka thënë një nga organizatorët, është gjetur në fakt bashkëpunimi i shumë kompanive që mbështetën iniciativën, me ndihmën e shumë vullnetarëve dhe profesionistëve të gatshëm për të thyer rekordin e ri botëror. /b.l/noa.al/