Transmetuar më 09-02-2018, 13:57

Një linjë ajrore nigeriane, “Dana Air”, ka akuzuar një pasagjer i cili gjatë kohës në fluturim nga Lagos në Abuja të ketë hapur derën, ndërsa avioni ishte ende pa ndaluar.

Kompania ka mohuar kategorikisht për ndonjë defekt mekanik, ndërsa ka shpjeguar se një pasagjer, për çfarëdo arsye të tij, është ngritur nga vendi i tij dhe hapi derën. 

Hetimi zbuloi Deeper, është një skenar edhe më shumë serioz, pasi pasagjeri ishte përpjekur duke ngacmuar derën edhe gjatë fluturimit, por ka dështuar për ta hapur atë. 

"Fluturimi ishte tepër i lartë dhe ka pasur vazhdimisht lëkundje të pazakonta, rrallë kishte ndodhur diçka e tillë”, tha një mjek që fluturonte me këtë linjë, ndërsa shtoi se para se të ndalej avioni dëgjuam një zhurmë të madhe si një shpërthim dhe vetëm kur kuptuam se dera ishte hapur ende pa ndaluar avioni në pistë.

Në një deklaratë, Dana Air tha: "Dera e daljes emergjente e avionit tonë është mjaft e sigurtë dhe normalisht nuk mund të hapet pa vetëdijen e një anëtari të ekuipazhit. Kur fluturojmë gjithçka është mjaft e sigurtë dhe dera nuk mund të hapet vetë”./b.l/noa.al/