Transmetuar më 20-12-2017, 19:22

Në vitin 2015, komuniteti astronomik u frikësua nga zbulimi i një asteroidi që, në kushtet e ndriçimit të drejtë, pothuajse i ngjante një kafkë të njeriut.

Mirëpo, frika është se i njëjti asteroid po kthehet për një rrugë tjetër e që do të jetë përseri afër planetit tonë, shkruan Daily Mirror.

Në pikën më të afërt, ai erdhi brenda 490,000 km të planetit tonë – afërsisht 1,3 herë në distancë deri në hënë.

Ky asteroid ka madhësinë 700 metra dhe ka një shpejtësi të jashtëzakonshme.

Thuhet se ky asteroid do të vijë afër Tokës vitin e ardhshëm. /k.k/noa.al/