Transmetuar më 21-11-2017, 11:57

Shumica e njohurive për astrologjinë egjiptiane vjen nga një disk prej guri prej 12 inçësh dhe i krijuar rreth 50 B.C (Koha e Kleopatrës). Ky disku u zbulua në Tempullin e Hathorit në Egjiptin Qendror.

Tani ndodhet në Luvër ku vizitorët mund të shohin se 12 muajt janë ndarë në 12 perëndi dhe perëndesha. Nga mbishkrimet në Tempullin e Hathorit, këto hyjni mendohet të ndikojnë në personalitetet e njerëzve, ashtu si shenjat e sotme të zodiakut. Kështu që gjeni më poshtë perëndinë tuaj dhe lexoni çfarë thotë për ju.

Thoth (29 gusht-27 shtator) Thoth ishte perëndia e hënës dhe drejton mësimin dhe imagjinatën.

Veçoritë pozitive: Kreativ, analitik, keni memorie të shkëlqyer, jeni i zoti, sistematik dhe bujar.

Veçoritë negative: Materialist, vetëkritik, pesimist.

Puna e ëndrrave: Gazetar, muzikant, agjent, profesor.

Horus (28 shtator-27 tetor) Horus ishte perëndia e diellit që mbronte dhe drejtonte faraonët.

Veçoritë pozitive: Besnik, i mbroni shumë njerëzit e dashur, keni vetëbesim, jeni optimist.

Veçoritë negative: Kokëfortë, jeni të pavëmendshëm, pa takt.

Puna e ëndrrave: Sportist ose politikan

Wadjet (28 tetor-26 nëntor) Wadjet është konsideruar perëndesha e diturisë dhe që ka dekoruar kurorat e faraonëve.

Veçoritë pozitive: Jeni të arsyeshëm, të duruar, punëtor, ambicioz, të disiplinuar dhe të vëmendshëm.

Veçoritë negative: Cinik, arrogant, dorështrënguar.

Puna e ëndrrave: Inxhinier ose arkitekt

Sekhmet (27 nëntor-26 dhjetor) Sekhmet ishte perëndesha eluftës, e zjarrit dhe e shërimit.

Veçoritë pozitive: Inteligjent, elokuent, intuitiv, atletik, kureshtar, energjik.

Veçoritë negative: Të paduruar, grindavec, impulsive, nuk pranoni humbjen

Puna e ëndrrave: Pedagog ose spiker

Sphinx (27 dhjetor–25 janar) Sphinx ishte perëndia më enigmatike me fuqi mistike.

Veçoritë pozitive: Mendjemprehtë, të disiplinuar, merrni iniciativën të parët dhe keni vetëbesim.

Veçoritë negative: Ndonjëherë fusni hundët kudo

Puna e ëndrrave: Sipërmarrës

Shu (26 janar-24 shkurt) Shu ishte perëndia e dritës dhe ajrit.

Veçoritë pozitive: Romantik, kreativ, tërhiqni vëmendjen, zemërmirë, të qeshur dhe me parime

Veçoritë negative: I turpshëm, i pavendosur, posesiv, dorëshpuar.

Puna e ëndrrave: Psikolog, punonjës social ose artist

Isis (5 shkurt-26 mars) Isis është perëndesha e natyrës dhe magjisë.

Veçoritë pozitive: Praktik, të arsyeshëm, idealist, shumë punëtor, tolerant, keni sens humori dhe stil.

Veçoritë negative: Të fshehtë, keni tendencën të jeni qen i punës, ndonjëherë i kapni gjërat pak me vonesë.

Puna e ëndrrave: Dizajner grafik ose shkencëtar.

Osiris (27 mars-25 prill) Osiris ishte perëndia e Nilit.

Veçoritë pozitive sipas xing.al: Të shkathët, kurioz, ideosinkretik, aftësi të shkëlyera për të folur në publik, keni vetëbesim.

Veçoritë negative: Nuk mund të mbani një lidhje për shumë gjatë, nervoz.

Puna e ëndrrave: Producent, shkrimtar, Ekzekutiv i marrëdhënieve publike.

Amun (26 prill-25 maj) Amun është perëndia e fuqisë së mendimeve.

Veçoritë pozitive: Lider të lindur, realist, të zellshë, negociues, të suksesshëm.

Veçoritë negative: Kokëfortë, jo tolerant.

Puna e ëndrrave: Bankier ose agjent burse

Hathor (26 maj-24 qershor) Hathor është perëndesha e tokës dhe qiellit, e lidhur ngushtë me muzikën, dashurinë dhe kërcimin.

Veçoritë pozitive: Artistë, entuziast, sharmant, kreativ, aventurier, të pastër.

Veçoritë negative: Nervoz dhe xheloz

Puna e ëndrrave: Doktor, punonjës social, artist, aktor ose shkrimtar.

Phoenix (25 qershor-24 korrik) Pheonix është simbol i jetës dhe rilindjes.

Veçoritë pozitive: Elastik, kreativ, i zellshëm, e adhuroni natyrën.

Veçoritë negative: Kokëfortë dhe egoist.

Puna e ëndrrave: Inxhinier ose sipërmarrës.

Anubis (25 korrik-28 gusht) Anubis është perëndia e gjykimit.

Veçoritë pozitive: Siguroheni mirë para se të veproni, jeni kreativ dhe idealist.

Veçoritë negative: Të pavëmendshëm

Puna e ëndrrave: Stilist ose drejtor marketingu.