Transmetuar më 13-11-2017, 22:17

Kuptimi i përsosmërisë dallon nga një person te tjetri, mirëpo shkencëtarët kanë provuar të gjejnë karakteristikat fizike, të cilat do të duhej t’i ketë mashkulli i përsosur.

Këto janë disa nga predispozitat, të cilat meshkujve ua rrisin shanset te femrat, madje kjo në bazë të fakteve shkencore.

Vetulla të trasha dhe mjekra në formë katrore

Hulumtimet kanë treguar që femrat i preferojnë meshkujt e këtillë kur mendojnë për lidhje afatgjatë.

Mjekra e parruar

Midis meshkujve të rruar dhe të atyre të parruar, femrat më me dëshirë kanë zgjedhur ata me mjekër të dendur, sepse këtë karakteristikë e lidhin me burrërinë.

Vragat

Besoni ose jo, disa hulumtime kanë treguar që femrat më shumë u dorëzohen meshkujve me vraga në fytyrë.

Buzëqeshja diskrete

Femrat duan kur meshkujt kanë buzëqeshje diskrete. Shkencëtarët konsiderojnë që kjo është arsyeja përse femrat i duan “meshkujt e rrezikshëm”.

Mosha 

Nëse femrës i imponohet që të zgjedhë midis mashkullit të moshës së saj dhe atij pak më në moshë, kryesisht do ta zgjedhë atë më në moshë. Shkencëtarët këtë e quajnë “Efekt George Clooney”.

Kursimtari

Duket që femrat preferojnë meshkujt kursimtarë, sepse ata lënë përshtypje vetëkontrolli.

Instrumenti

Në hulumtimin në të cilin tre meshkuj kanë kërkuar numrin e telefonit nga femra, nga të cilët njëri ka qenë me duar bosh, i dyti ka pasur çantë sportive, ndërkaq i treti një instrument muzikor, 35 për qind e femrave të cilat i ka pyetur “muzikanti” ia kanë dhënë numrin e vet të telefonit. Tipit i cili nuk ka pasur asgjë në dorë numrin ia kanë dhënë 14 për qind të femrave, ndërkaq “sportistit” 9 për qind.

Sensi për humor

Hulumtimi i ngjashëm me numër telefoni është bërë edhe në këtë rast – femrat më me dëshirë u kanë dhënë numrat tipave të cilët kanë ditur të bënin shaka, sesa atyre të tjerëve.