Transmetuar më 06-11-2017, 10:11

U desh 2 ditë që shqiptarët të lëviznin lirshëm për në Greqi, pas radhëve të gjata si pasojë e një defekti në sistemin kompjuterik të palës greke.

Sot në mëngjes, është njoftuar se ky defekt është rregulluar, dhe ka nisur menjëherë lëvizja.

Një situatë e tillë shkaktoi radhë të gjata dhe revoltë nga ana e shqiptarëve, ë cilët pretendojnë se bllokimi ishte i qëllimshëm.

Në deklaratat e tyre, ata thonin se Greqia po hakmerret për prishjen e ndërtimeve në Himarë.

Një situatë e tillë çoi në pikën e kalimit kufitar edhe ministrin e Jashtëm, Ditmir Bushati, i cili pas një telefonate me homologun grek, tha se u gjet një zgjidhje provizore deri në rregullimin e defektit. /k.k/noa.al/