Transmetuar më 25-10-2017, 20:55

Kanceri i zorrëve është njëra nga sëmundjet më të zakonshme te njerëzit.

Shumica e personave të prekur nga kjo sëmundje janë të moshës mbi 60-vjeç.

Faktorët që rritin rrezikun nga kanceri i zorrës, janë dieta e lartë me mish të kuq, mbipesha, mungesa e ushtrimeve, alkooli apo pirja e duhanit.

Këto janë shenjat se mund të prekeni nga kanceri në zorrë:

Dhimbja dhe fryrja në stomak.

Lodhja apo dobësia.

Gjakderdhja.

Humbja e peshës.