Transmetuar më 22-10-2017, 18:21

Ky lloj produkti gjen një përdorim të gjerë në jetën e përditshme, por ka një rrezik potencial për shëndetin e njeriut.

Bëhet fjalë për zbardhuesit me klor që përdoren për larjen e rrobave.

Aroma që lëshon ka një ndikim të madh në sistemin nervor, të frymëmarrjes dhe në atë imunitar, duke shkaktuar reaksione alergjike, astmë, autizëm dhe madje edhe kancer.

Nëse keni evidentuar kollitje apo djegie pas përdorimit të tij, këto janë pikërisht shenja të vetive gërryese të këtij përbërësi.

Kur kombinohet me amoniak, krijon një gaz vdekjeprurës. Ekspozimi ndaj këtij gazi shkakton simptoma si dhimbje gjoksi, përzierje, kollitje, pneumoni, sy, hundë dhe fyt të acaruar.

Klori është një gaz në temperaturën e dhomës. Duke qenë i tillë, mund të prodhojë një përbërës që shkakton kancerin, abortin, diabetin, infertilitetin, probleme me lindjen, çrregullimet imune etj.

Ai është gërryes ndaj syve, mushkërive, lëkurës dhe organeve të tjera. Oksidimi i klorit mund të zhvillojë acid hipoklorik, i cili është i aftë të shkatërrojë strukturën e qelizës.

Klorina e ujit të pijshëm mund të oksidohet me ndotës organikë, duke krijuar substanca kancerogjene, thonë mjekët. /k.k/noa.al/