Transmetuar më 18-10-2017, 12:29

Një shoqatë bamirësie ka publikuar një seri fotosh për të treguar efektet e tmerrshme që ka varësia e drogës në fytyrën e përdoruesit. Pamjet tronditëse, të marra në faza të ndryshme të jetës së të varurve nga drogat, shfaqin ndryshime dramatike në pamjen e tyre në vetëm disa vjet.

Reklamuesit nga bamirësia Rehabs shpresojnë se publikimi i këtyre fotografive do të dekurajojë njerëzit nga përdorimi i drogës. Lëkura e keqe, njollat ​​dhe plagët janë të pranishme në shumë prej fytyrave, të cilat përhapen edhe shumë më shpejt se normalja.

Të gjithë burrat dhe gratë e fotografuar ishin përdorues të rregullt të substancave, duke përfshirë kokainën, heroinën, metenën dhe oksikodonin. Rehabs lëshoi ​​gjithashtu një listë të frikshme të efekteve të secilit prej drogave në mënyrën se si duken përdoruesit.

Ajo përfshinte, celulitin, humbje peshe, për heroinën dhe plagë të fytyrës, si dhe prishjen e dhëmbëve.

Në një sondazh të 1600 të rriturve, 89.3 për qind thanë se duke parë efektet fizike që pësonte fytyra nga përdorimi i drogërave i bënte ata që të stepen dhe ta mendojnë dy herë përdorimin e tyre.

Gjithashtu pas fotografive, 72.7 përqind e përdoruesve kishin marrë iniciativën për ta lënë atë dhe për t’u kuruar. Ish-të varurit nga droga ndanë më pas fotografi të mahnitshme të transformimit që dëshmuan se një rikthim i plotë është i mundur. /b.l/noa.al/