Transmetuar më 04-10-2017, 21:53

Një biznes në qytetin Ayr në Angli është gjobitur me 40,000 funte gjobë, pasi u arrestuan dy punëtorë të paligjshëm.

Ata ishin shqiptarë të cilët kishin hyrë ilegalisht në Britani dhe do të dëbohen.

Një zëdhënës i zyrës së Shtëpisë së Bërthamës tha se “duke vepruar në lidhje me inteligjencën, oficerët e përmbarimit të emigracionit vizituan ‘Darkën e Sheshit’ në Ayr, të enjten e 28 shtatorit.

Ata arrestuan dy burra shqiptarë, të moshës 28 dhe 33 vjeçare, pasi kontrolluan se kishin hyrë ilegalisht në Angli”.

Të dy u arrestuan në pritje të largimit nga Mbretëria e Bashkuar. Biznesi u paralajmëruar se punëdhënësi mund të dënohet një gjobë financiare deri në 20,000 për punëtor të paligjshëm, nëse nuk siguroni dëshmi ose pasaporta të përshtatshme.

Nëse nuk ofrohen prova biznesi do të gjobitet me më shumë deri në 40,000 euro. Policia, në kuadërt të veprimit kundër trafikimit të qenieve njerëzore kishte hyrë te biznesi e veshur me rroba të thjeshta dhe pa uniformë ku kishte kapur në flagrancë dy shqiptarët.