Transmetuar më 16-09-2017, 18:09

Të qenit nga më të rriturit në grupin ku funksionojnë për fëmijët është një përparësi.

Kjo sipas një studimi të kryer në National Bureau of Economik Research, ku është hulumtuar mbi sistemin kognitiv dhe zhvillimin e tij te më shumë se 1.2 milion fëmijë nëpër shkolla publike në Florida.

Për mostër kanë shërbyer fëmijët e moshave nga gjashtë deri në 15 vjet, të cilët kanë qenë të lindur nëpër muaj të ndryshëm prej njëri-tjetrit, shkruan Independent.

Aty është gjetur së fëmijët e lindur në muajin shtator kanë arritur rezultate më të larta, se p.sh. ata që kanë lindur në muajin gusht por edhe muajt e tjerë.