Transmetuar më 12-09-2017, 13:42

Shkencëtarët nga Universiteti i Ilinoisit zhvilluan një eksperiment mbi 376 çifte të dashuruara. Ata u përpoqën të kuptonin se si ndjenjat e njerëzve ndryshojnë me kalimin e kohës dhe vëzhguan çdo çift për rreth 9 muaj. Si rezultat i eksperimentit, u identifikuan 4 lloje çiftesh.

Konfliktues, por pasionantë 

Ky është lloji i marrëdhënies tuaj nëse: Shpenzoni mjaft kohë së bashku. 2. Takimet gjithmonë janë plot pasion. 3. Bashkimi karakterizohet nga grindje të shpeshta dhe pajtime pasionante.

Çifte të tilla ndonëse mund të duken të paqëndrueshëm, krijojnë një lidhje të fortë dhe nuk ndahen aq shpesh sa çiftet e tjera.

Të dashuruarit pas dramave

Ky është lloji juaj i marrëdhënies nëse: 1. Ka shumë ulje dhe ngritje në marrëdhënien tuaj. 2. Për pjesën më të madhe të kohës që shpenzoni së bashku, ju flisni për marrëdhënien. 3. Preferoni ta kaloni kohën tuaj të lirë ndaras nga njëri-tjetri, secili me miqtë e tyre.

Njerëz qejfi

Ky është lloji juaj i marrëdhënies nëse:

1. Shpesh komunikoni nëpërmjet rrjeteve sociale. 2. Jeni një çift shumë i shoqërueshëm dhe keni shumë miq me të cilët jeni ulur së bashku. 3. Jeni të kënaqur duke folur për çdo gjë me njëri-tjetrin.

Marrëdhënie të tilla konsiderohen mjaft të forta, sepse ato bazohen në ndjenja miqësore. Sipas class, 2/3 e çifteve në eksperiment u martuan.

Të fiksuar pas njëri tjetrit

Ky është lloji i marrëdhënies tuaj nëse: 1. Kaloni shumë kohë së bashku. 2. Keni hobi dhe interesa të përbashkëta. 3. Përpiqeni të zgjidhni konfliktet duke kërkuar kompromis.

Ky lloj i marrëdhënies doli të ishte më i lumtur: 90% e çifteve pjesëmarrëse krijuan familje të forta.

Përfundimi

Bazuar në rezultatet e studimit, shkencëtarët dolën në përfundime mjaft të qarta. Ndjenjat e çifteve që bënin pjesë në grupin "konfliktues, por të pasionuar" zhduken mjaft shpejt. Betejat e vazhdueshme midis "dashuruesve të dramës" gjithashtu çojnë në ndarjen e tyre.

Ndërsa "njerëzit e qejfit" dhe ato "të fiksuar drejt njëri-tjetrit" krijojnë familje të forta në shumicën e rasteve. /b.l/noa.al/