Transmetuar më 22-08-2017, 23:16

Shoqëria na thotë se tradhtia është gjë e keqe, dhe kjo kritikë duket se hidhet më së shumti te gratë.

Për një kohë tejet të gjatë, femrave u është thënë se nuk duhet t’i shprehin dëshirat seksuale apo të flasin hapur rreth seksit, dhe se duhet të jenë partnere lokale ndaj meshkujve të tyre.

Por femrat nuk duan t’i përshtaten këtyre rregullave më. Dhe një femër e tillë është edhe gazetarja suedeze dhe autorja e librit “Cheating: A Handbook for Women”, Michele Binswanger.

Në këtë libër, Binswanger tregon historitë e shumë femrave moderne të cilat i kanë tradhtuar partnerët e tyre – histori të cilat rrallëherë i dëgjojmë.

Sugjerimet tregojnë se meshkujt tradhtojnë më shumë se gratë – disa figura thonë se 70 apo 80 për qind e meshkujve do ta tradhtojnë gruan në një fazë të jetës së tyre, krahasuar me femrat ku vetëm 30 apo 40 për qind prej tyre e tradhtojnë burrin.

Këto janë shifra depresive, e veçanërisht nëse jeni në lidhje monogame.

Por a tradhtojnë femrat më pak se meshkujt për shkak se kjo është pjesë e natyrës së femrave? Apo është gjendje shoqërore ku femrat priten të mos i tradhtojnë burrat?

Binswanger mendon se është kjo e fundit, shkruan Telegraf.

“Femrat njihen të jenë më të ndjeshme ndaj presionit shoqëror sesa meshkujt dhe gjithmonë është hedhur më shumë presion mbi supet e femrave sa i përket sjelljeve seksuale. Gjithashtu ato tradicionalisht kanë më pak mundësi të tradhtojnë sepse janë më të prira të qëndrojnë në shtëpi me fëmijët”, ka treguar ajo për The Independent.

Pas së gjithash, nëse femrat nuk dalin nga shtëpia dhe nuk takojnë partnerë potencialë për një aferë dashurie, atëherë kanë më pak mundësi të tradhtojnë.