Transmetuar më 14-07-2017, 09:11

Emrat e vendeve janë interesantë, sidomos nëse merren të veçuar për t’u studiuar dhe për të shkuar te origjina e tyre. Në Shqipëri dhe Kosovë ka disa fshatra me emra nga më të çuditshmit, dhe nuk është për t’u habitura duke parë tranzicionin politik dhe historikun nëpër të cilin kanë kaluar territoret shqiptare.

Më poshtë do të njiheni me emrat  më të çuditshëm që mbajnë disa fshatra në Shqipëri e Kosovë.

 Vithkuqi – Korça

 Kurveleshi – Tepelenë

 Xhylekar – Gjilan

 Muqibab – Gjilan

 Kuqan – Elbasan

 Qinam – Erseke

 Symize – Tepelenë

 Mize – Lushnje

 Bubullime – Lushnje

 Llukar – Prishtinë

 Leshnje – Skrapar

 Kakardhiq – Lezhë

 Kaqibeg – Podujevë

 Skorobisht – Prizren

 Neperbisht – Suharekë

 Makresh – Novoberd

 Qyqylagë – Lipjan

 Ngucat – Malisheve

 Bithuq – Dibër

 Muqiverrc – Kamenic