Transmetuar më 09-07-2017, 19:05

Një studim amerikan i drejtuar nga Barry Komisaruk i Rutgers University, në New Jersey, përfshiu një grup vullnetaresh të cilat iu nënshtruan rezonancës magnetike, për të kuptuar se çfarë ndodhte në trurin e femrës kur një femër arrin orgazmën. Gjatë këtij momenti u vu re se aktivizoheshin 30 zona të trurit, mes tyre zona që merr vendimet, imagjinata dhe kontrolli.

Studiuesit theksojnë se ajo që e mundon femrën dhe nuk i dhuron kënaqësi të plotë, vjen prej kufizimit, duke mos e lënë veten të lirë. Mendimet e shumta për problemet e ndryshme nuk ju lejojnë të shijoni momentin, dhe sipas ekspertëve duhet të harroni stresin kur beni seks.

Studimi tregon se truri i femrave ndjek një sërë rrugësh gjatë kënaqësisë seksuale, duke mos u ndalur vetëm në shijimin e momentit, pasi mendimet nuk i lënë të qeta as në ato momente.