Transmetuar më 14-06-2017, 12:35

Zbulohet një dorëshkrim antik, ku pretendohet se Krishti ka qenë i martuar me Mary Magdalenën, madje thuhet se ka pasur edhe fëmijë.

Për më tepër, dorëshkrimi e quan Josephin, ashtu si edhe Krishtin, djalë të Zotit. Duke pritur që të rizbulohet në Bibliotekën britanike, është një dorëshkrim antik i Kishës së hershme, i kopjuar nga një murg anonim.

Dorëshkrimi është të paktën 1,450 vjet i vjetër. Ky dokument është shkruar në gjuhën antike siriane dhe flet për jetën sociale, familjare dhe politike të Krishtit.

Ky është një ndër të paktat fakte që ka bërë bujë për përmbajtjen që ka. /k.k/noa.al/