Transmetuar më 05-06-2017, 14:04

Google ka prezantuar së fundmi risinë më të re të saj. Së shpejti motorët e kërkimit do vihen në përdorim vetëm me anë të njohjes së zërit tuaj.

Analistë nga KPCB kanë bërë me dije se Google arrin njohjen 95% të saktë, gjë e cila që është në një nivel të njëjtë me njerëzit.

Shkalla e njohjes u rrit për 20% në katër vjet dhe do të vazhdojë të rritet që kur Google tani ka njohje me zë edhe në Google Translate dhe kompania do të vazhdojë mbledhjen dhe analizimin e të dhënave zanore.

Analisti gjithashtu ndan statistikat se zëri po fillon të zëvendësojë të shkruarit në pyetjet online, me 20% të hyrjeve të bëra nëpërmjet zërit vitin e kaluar.