Transmetuar më 12-05-2017, 12:51

Të gjitha femrat me siguri e kanë parë që në pjesën e brendshme të mbathjeve të tyre ndodhet një xhep i vogël.

Por pyetja që shumë njerëz i kanë bërë vetes është e njëjta, për çfarë shërben?

Copa dyshe në pjesën intime është shumë e rëndësishme nga pikëpamja higjenike, pasi të brendshmet në jo pak raste janë prej materiali që mund të shkaktojë infeksione dhe inflamacione në zonën gjenitale të femrës.

Pikërisht xhepi i vogël shërben për të mbrojtur nga ky problem. Thuajse gjithmonë prej pambuku, ky xhep është një mbrojtje e mirë ndaj baktereve dhe mikrobeve, të cilat i prekin shpesh femrat.

Me pak fjalë xhepi që krijohet m copën e dyfishtë, është një mbrojtje shtesë ndaj organit gjenital të femrës. /a.y/noa.al