Transmetuar më 12-04-2017, 20:47

Ndosh shpesh që, për arsye të ndryshme, të pësojmë plagë të lehta dhe për pasojë edhe gjakderdhje. Në momentin e parë që përballemi me një situatë të tillë, tentojmë të ndalojmë gjakderdhjen me metoda të ndrshme.

Tani, një gjë të tillë mund të bëni duke vendosur piper të kuq të bluar, dhe keni për të parë që funksionon.

Speci i kuq është shtrëngues shumë i fortë dhe kjo ndikon në barazimin e shtypjes së gjakut shumë shpejt,  gjithashtu edhe në stimulimin e trashjes së gjakut dhe parandalimin e infeksioneve.