Transmetuar më 07-04-2017, 10:52

Fëmijët me çrregullime të rënda të sjelljes, mund mund të sillen mirë në shkollë, nëse merrem me stërvitje gjatë ditës. Studiuesit janë fokusuar kryesisht te fëmijët që kanë çrregullime të spektrit autik, ankthit dhe depresionit.

"Në ditët që studentët bënë disa ushtrime me biçikletë, ata ishin më pak të predispozuar për sjellje të papranueshme në klasë”, tha Boëling, asistent profesor i shkencave shëndetësore në Merrimack College në North Andover, Mass.

"Kjo është e rëndësishme për të mësuarit e tyre, si dhe për marrëdhëniet e tyre me mësuesit dhe fëmijët në klasë”, shtoi ai./k.k/noa.al