Transmetuar më 09-03-2017, 11:45

Tiranë, 9 mars 2017, NOA.al- Bashkia e Tiranës nis rikonstruksionin e “Shkollës së Kuqe”, për të krijuar kushte më të mira mësimi për një mijë nxënësit që e frekuentojnë atë.

Nisja e punimeve u inspektua sot nga kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, i cili shoqërohej edhe nga deputeti i PS, Ervin Bushati.

Kryebashkiaku tha se krahas përmirësimit të infrastrukturës së qytetit, një kujdes i veçantë po i kushtohet arsimimit dhe jetës kulturore të kryeqytetit.

“Na duhet të investojmë fort edhe në kulturë, në qytetarët e rinj të Tiranës. Këtu kemi 1 mijë nxënës të shkëlqyer, është një ndër shkollat më të mira në Tiranë, nga ku dalin shumë nxënës ekselencë, ndaj mezi pres që ta mbarojmë investimin që po bëjmë këtu me palestrat, nyjet sanitare, tualetet, e të kemi një ambient shumë herë më komod, duke qenë se shkolla po akomodon dy grupe nxënësish, edhe nxënësit e shkollës “Hoxha Tahsin”, të cilën po e rindërtojmë nga e para”, tha ai.

Veliaj u shpreh se e gjithë zona e Pazarit të Ri, e cila prek Njësinë Nr. 8 dhe Nr. 2, është kthyer në një kantier ndërtimi dhe pritet të hapet në Ditën e Verës.

“Aktualisht po punojmë në Pazarin e Ri, i cili është zemra ekonomike e Tiranës dhe e traditës, por edhe një vlerë e shtuar për të gjitha investimet dhe pronat aty. Jemi në sprint, që ky vit të na gjejë me një “Shkollë të Kuqe” të rikonstruktuar dhe me shkollën “Hoxha Tahsin” krejt të re, ndërsa në mes të marsit do të hapim Pazarin e Ri, që është pulsi ekonomik i qytetit”, tha kryebashkiaku.

Veliaj vlerësoi vendimin e marrë pak kohë më parë nga Bashkia e Tiranës për të zhbllokuar zhvillimin dhe përmirësimin e infrastrukturës në Njësinë nr. 8, që pritet të rrisë edhe më tej ekonominë e qytetarëve.

Projekti i rikonstruksionit parashikon ndërhyrje te nyjet sanitare si, hidroizolimi, shtresa dhe veshja me pllakë dhe pajisjet hidrosanitare, ribërja e shtresave hidroizoluese dhe termoizoluese në tarracë, shtrimi i pllakave, riparimi i dyerve dhe i dritareve, si dhe sistemi i ri elektrik. Gjithashtu, po kryhet edhe rilyerja e fasadës dhe e ambienteve të brendshme, si dhe sistemimi e gjelbërimi i mjedisit të jashtëm të shkollës.