Transmetuar më 23-02-2017, 21:38

Për të përgatitur këtë supë për 4 (katër) persona ju nevojitën këto përbërës:

Një lugë gjelle vaj ulliri

Një, ose dy gjokse pule varet nga madhësia e pulës

Një lugë çaji kripë

Gjysmë luge çaji piper

Hudhër e grirë sipas dëshirës

Dy lugë miell

1 (një) filxhan qumësht i skremuar

Dy gota spinaq

Dy gota me pana

1 (një) filxhan me djathë kaçkavall

1 (një) filxhan me lëng supë pule, ose koncentrat supë pule

Makarona sipas dëshirës

Përgatitja:

Në një tigan hidhni vajin e ullirit, sapo të nxehet hidhni gjokset e pulës (të prera në kubike të vegjël), shtoni kripë, piper (gjysmën e masës së përcaktuar më lart) dhe trazojeni për 5-8 minuta, ose derisa mishi i pulës të marrë ngjyrë rozë.

Hiqeni pulën dhe lëreni në një pjatë.

Po tek i njëjti tigan hidhni hudhrën, në këtë moment ulni temperaturën dhe trazojeni për rreth një minutë, pastaj hidhni miellin dhe filxhanin me lëngun e supës së pulës, trazojeni pak dhe pastaj hidhni qumështin, kripë dhe piperin e mbetur nga masa e përcaktuar më lartë, trazojeni derisa të krijohet një masë homogjene, pastaj shtoni dy gotat e spinaqit, makaronat, copat e pulës dhe gjysmën e masës së djathit, duke i trazuar dhe njëkohësisht duke hedhur qumështin e puna.

Hiqeni nga soba, dhe kur ta servirni hidhni djathin kaçkavall. /noa.al/