Transmetuar më 07-12-2016, 00:51

"Teori e shumë botëve interaktive" argumenton që universet e shumëfishta bashkekzistojnë në të njëjtën hapësirë dhe në të njëjtën kohë me tonën.

Shkencëtarët besojnë që këta universe ndërveprojnë në nivel kuantik.

Ideja e universit paralel e ka “tunduar” imagjinatën e shumë ekspertëve në planet dhe si e tillë është përdorur si bazë për një sërë filmash të realizuar.

Megjithatë, duket se universet paralele janë më shumë sesa thjesht një ide e fantashkencës.

Teoria në fjalë është nxjerrë nga Howard Wiseman nga Universiteti i Grifithit në Australi dhe ekipi i tij i hulumtuesve, ndërsa studimi i tyre është publikuar në “Physical Review X”.