Transmetuar më 13-06-2023, 19:57

Tiranë- Pingpong me mbledhjen mes dy qeverive Kosovë-Shqipëri.

Fillimisht mediat kosovare njoftuan se mbledhje e planifikuar në Gjakovë nuk do zhvillohet.

Lajmi u hodh poshtë nga Kryeministria e Kosovës e cila deklaroi se mbledhja do zhvillohet.

Tashmë është kryeministri Edi Rama që deklaron se ekziston një ngërç.

“Për fat të keq duhet të them që nuk kemi dakordësi me kryeministrin Kurti për një ndryshim të formatit duke i kërkuar që mbledhja të bëhet normalisht dhe pastaj të diskutojmë vec por kjo nuk është e mundur sepse nuk është një moment për të krijuar një pasqyrë të rreme të asaj që në fakt ndodh në realitetin e Kosovës sot.

Mbase nuk është një përgjigje përfundmitare nga ana e KM unë shpresoj shumë që të mund të takohemi për të afishur opinionet në kushtet kur jemi në prag të masava shtrënguese ndaj një shteti që është krijuar nga ata të cilët qartësisht janë në ksushtet e sosjes së durimit.”- tha Edi Rama.