Transmetuar më 23-06-2022, 22:55

Bruksel- Franca bëhet sërish pengesë për heqjen e vizave për Kosovën.

Ka qenë vetë raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, eurodeputetja Viola Von Cramon që ka thënë se ministri i Brendshëm i Francës, Gerald Darmanin, është shkaktar qe Franca nuk aprovon heqjen e vizave për Kosovën.

Në fakt është e pakuptueshme se përse Franca bëhet pengesë si për Shqipërinë, ashtu edhe për Kosovën. Disa e lidhin me miqësinë që kanë Shqipëria dhe Kosova me Amerikën dhe pse jo dhe me afrinë me Gjermaninë, disa e lidhin me islamin, të tjerë për afeksionin që ka ky vend me Serbinë e me radhë.

E pyetur nga Francizka Tschinderle, një gazetare gjermane, lidhur me pengesat e vendosura nga Franca dhe presidenti i saj Emmanuel Macron, për çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën, Von Cramon ka thënë se problemi qëndron tek ministri i Brendshëm i qeverisë franceze, Gerald Darmanin.

“Problemi nuk është ai dhe këshilltarët e tij, por ministri i Brendshëm. E vështire”, i është përgjigjur Von Cramon gazetares gjermane.

Ndërkohë që gazetarja në Twitter kishte shkruar: “A mund të më shpjegojë dikush politikën e jashtme franceze? Bllokimi i një shteti me 1,8 milion banorë me vite dhe vite nga marrja e diçkaje kaq themelore si liberalizimi i vizave. Çka saktësisht përfitojnë banorët e një shteti me 67 milionë banorë nga kjo?”

“Do të më interesonte vërtet të dijë se cilët janë këshilltarët ballkanikë të Macron dhe cilat janë shqetësimet e tyre”, ka shtuar ajo.