Transmetuar më 11-06-2022, 19:17

Shtetet e Bashkuara të Amerikës anuluan një kërkesë 17-mujore që njerëzit që mbërrinin në vend me rrugë ajrore vetë pas testit negativ për COVID-19, raporton noa.al duke cituar CDC.

Drejtoresha e Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) Rochelle Walensky lëshoi ​​një urdhër prej katër faqesh për heqjen e detyrimit.

Ai hyn në fuqi në orën 12:01 të mëngjesit së dielës, pasi soç rua Walensky, "aktualisht nuk është i nevojshëm".

Sekretari i Departamentit të Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore të SHBA, Xavier Becerra tha se vendimi i CDC bazohet në shkencën dhe të dhënat e disponueshme dhe tha se agjencia "nuk do të hezitojë të rivendosë një kërkesë të testimit para nisjes, nëse nevojitet më vonë".

Dy zyrtarë i thanë Reuters se administrata e Biden kishte konsideruar heqjen e rregullit të testimit, por shtoi se kjo vlen vetëm për udhëtarët e vaksinuar dhe fëmijët e pavaksinuar.

Shefi Ekzekutiv i JetBlue Airways (JBLU.O) Robin Hayes i tha Reuters se kërkesa e testimit ishte "pengesa e fundit për një rimëkëmbje vërtet të plotë të udhëtimit ndërkombëtar", duke thënë se "nuk i shërbente më asnjë qëllimi". /noa.al

Foto: Reuters